Τρίτη, 8 Μαΐου 2007

«Κατηγορώ» από βραβευμένο αξιωματικό για την προσπάθεια απαξίωσής του

Δριμύτατη επίθεση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, εξαπέλυσε χθες ο βραβευμένος για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» αξιωματικός Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Αττικής και προϊστάμενος του Τμήματος Επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Δριμύτατη επίθεση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, εξαπέλυσε χθες ο βραβευμένος για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» αξιωματικός Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Αττικής και προϊστάμενος του Τμήματος Επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Αφορμή για την επίθεση αυτή έδωσε μια ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την παραίτηση που υπέβαλε την περασμένη Πέμπτη ο κ. Κατερινόπουλος και η οποία αποτελεί «χτύπημα κάτω από τη μέση» στον αξιωματικό και συνδικαλιστή, χρησιμοποιώντας ως «Δούρειο Ιππο» σχετικό δημοσίευμα χθεσινής εφημερίδας.

Οι πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, φέρουν τον κ. Κατερινόπουλο να υπέβαλε παραίτηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή η ηγεσία της αστυνομίας δεν είχε λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σχετικές εκθέσεις.

Ο ίδιος ο κ. Κατερινόπουλος, που ρωτήθηκε σχετικά, διέψευσε το δημοσίευμα, λέγοντας ότι ουδέποτε έστειλε σχετική έκθεση, τιμά την υπηρεσία του και παραιτείται γιατί συμπλήρωσε 31 χρόνια υπηρεσίας. Μάλιστα γι αυτήν την παραίτηση έχει ενημερώσει προφορικά εδώ και πέντε μήνες, γιατί δεν έχει άλλη βαθμολογική ή μισθολογική εξέλιξη.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο αποδίδει την παραίτηση του προέδρου της Ενωσης Αξιωματικών Αττικής σε άλλους λόγους και συγκεκριμένα ότι ο αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής πρόκειται να πολιτευθεί και να κατέλθει ως υποψήφιος πολιτικού κόμματος σε εκλογική περιφέρεια της επαρχίας.

Ανεπίσημα διαδίδεται ότι ο Θανάσης Κατερινόπουλος θα κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση ταυτόχρονα προσπαθεί να απαξιώσει τον βραβευμένο αξιωματικό, επιρρίπτοντάς του εμμέσως ευθύνες, ακόμα και για το χτύπημα με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας αναφέροντας: «Διετέλεσε (σ.σ.: ο Κατερινόπουλος) επί σειρά ετών προϊστάμενος τμήματος επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και στο ειδικότερο αντικείμενό του ανήκε η ευθύνη επιτήρησης και της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την απαξιωτική για το αστυνομικό έργο του αξιωματικού φράση, ότι ουσιαστικό «έργο του» ήταν η υψηλού επιπέδου κριτική για την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας. Απαντώντας ο κ. Κατερινόπουλος κατηγορεί τον κ. Πολύδωρα για αναχρονιστικές ιδέες που οδήγησαν το Σώμα σε αυτή τη δεινή θέση και τονίζει: «Τις τελευταίες ημέρες είχαμε δυστυχώς την ευκαιρία να μάθουμε και μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα του πολιτικού ανδρός: η εναπόθεση ευθυνών, ο λαϊκισμός και τα μικροπολιτικά παιχνίδια προς άγραν ψήφων, ένα προφίλ πολιτικού που παραπέμπει σε παλιές ξεπερασμένες εποχές...

Λόγοι αστυνομικής δεοντολογίας και αξιοπρέπειας ως αστυνομικού και ανθρώπου που σχετίζονται με την ΕΛ.ΑΣ. και το κύρος της δεν μου επιτρέπουν να απαντήσω επί της ουσίας στις αιτιάσεις του κ. υπουργού. Ολοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο. Για το τι θα κάνω ως πολίτης αύριο σε αυτή τη δημοκρατική χώρα δεν χρειάζεται άδεια κρατικής αρχής, έτσι τουλάχιστον έμαθα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου