Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Εορτασμός των Προστατών Αγίων του Πυροσβεστικού Σώματος «Τριών Παίδων εν Καμίνω»

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος, στις 17 Δεκεμβρίου, η μνήμη των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω», με εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών του Διοικήσεων.

Στην Αθήνα, η καθιερωμένη τελετή δοξολογίας πραγματοποιήθηκε, στις 10:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Μπιζαούρτη Ηγούμενου της Ι. Μονής Πετράκη και παρουσία του Προϊστάμενου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αρχιμανδρίτη κ.κ. Νεκτάριου Κιούλου.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Οι Άγιοι Τρεις εν Καμίνω Παίδες αποτελούν τους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος, τη μνήμη των οποίων εορτάζουμε τη 17η Δεκεμβρίου […] Η πίστη, η αυτοθυσία, η αυταπάρνηση, το σθένος, η τόλμη, και η αποφασιστικότητα των Αγίων Προστατών μας, αποτελούν πρότυπα αρετής, τα οποία οφείλουμε να ενστερνιζόμαστε όλοι όσοι ανήκουμε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος […] Το έργο μας απαιτεί διαρκή εκπαίδευση, εγρήγορση, σκληρή και συστηματική δουλειά, ομαδικό πνεύμα καθώς και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες για να καταστήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα, πιο αξιόμαχο, ακόμα περισσότερο αξιόπιστο και αποτελεσματικό για τον πολίτη, την κοινωνία και την προστασία του περιβάλλοντος […] Παρά τις τρέχουσες δημοσιονομικές συνθήκες που έχουν δυσχεράνει την κοινωνική μας ζωή και έχουν επιβαρύνει τις συνθήκες εργασίας μας, όλοι μας στο Πυροσβεστικό Σώμα θα εργασθούμε αγόγγυστα, προκειμένου να προσφέρουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας με στόχο να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών».

 
Στον εορτασμό παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Κων/νος Ζαζιάς, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος, ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Κων/νος Σούλης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριος Αναστασόπουλος, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, η φυσική ηγεσία του Π.Σ., ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, εκπρόσωποι των ΕΔ/ΣΑ, της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντικών οργανώσεων, συμβασιούχων πυροσβεστών, φορέων, καθώς και μεγάλος αριθμός συνταξιούχων και εν ενεργεία συναδέλφων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου