Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Oι Ευεργετηθέντες Αχάριστοι


Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από το λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του.

Κεντρικό χαρακτηριστικό της είναι οι εκλογές, είναι η ψηφοφορία. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα όργανα της πολιτείας που είναι φορείς εξουσίας (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, βουλή κ.λ.π.) πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του, κατά το Σύνταγμα, Κυρίαρχου και εντολοδόχου Λαού, στο σύνολό του, και όχι μέρους ή κάποιων εκφραστών συμφερόντων.

Προαπαιτούμενο για τη λειτουργία της δημοκρατίας είναι και η δημοκρατική λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, στην οποία εντάσσεται και η επιλογή της Ηγεσίας τους.

Το ΠΑΣΟΚ με τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κατέφυγε για πρώτη φορά στο λαό, στη βάση του, στα μέλη και τους φίλους του, και μάλιστα δύο φορές, για την εκλογή του. Ευτυχώς για τη δημοκρατία μας και τον τόπο, το ίδιο έκανε και η ΝΔ.

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί γράφω τα αυτονόητα. Δυστυχώς στη χώρα μας το πρόβλημα είναι η κατανόηση των αυτονόητων.


Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει στο ίδιο έργο θεατές των αυτοαποκαλούμενων ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΩΝ στελεχών του ΠΑΣΟΚ να συνωστίζονται στα Μεγαλοκανάλια και όχι μόνο, με ύφος εκατό καρδιναλίων ή αυτοκρατόρων, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίει μόνο ένας, μόνο ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, χωρίς να μας λένε τις δικές τους σωτήριες προτάσεις.

Έχουν άραγε; Αν έχουν, τότε γιατί δεν τις κατέθεταν στο Υπουργικό Συμβούλιο ή γιατί κάποιοι δεν εφάρμοσαν τις σωτήριες πολιτικές τους στα Υπουργεία που διατέλεσαν Υπουργοί. Ας μην τολμήσουν μας πουν ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει στο Υπουργικό Συμβούλιο επειδή δεν το ήθελε ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ότι αυτός τους επέβαλλε την βούληση του, την πολιτική του «δίκην ενός ανδρός αρχή», γιατί τότε τίθεται θέμα δημοκρατίας. Επειδή όμως αυτό δεν συνάδει με δεδομένη την πορεία του ΓΑΠ ,έχω κάποια ερωτήματα:

Πρώτον, αν δεχθούμε ότι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ επέβαλλε τις απόψεις του, τότε γιατί δεν είχαν το θάρρος να παραιτηθούν και να τον καταγγείλουν δημόσια;

Δεύτερον, αφού δεν λειτούργησαν όπως προανέφερα, τότε είναι άβουλα και πειθήνια όργανα στα κελεύσματα του αρχηγού τους και έφτασαν εκεί που έφτασαν, δηλαδή στην κορυφή, όχι επειδή ήταν αετοί, αλλά γλύφοντας και έρποντας κατά το θυμόσοφο λαό μας, επομένως, δεν τους ταιριάζει η κορυφή και ο τίτλος του πρωτοκλασάτου.

Θα πει κανείς ότι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έκανε λάθη, ότι οι ηγέτες κρίνονται από τις επιλογές τους και ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ευθύνεται γιατί δεν έκανε σωστές επιλογές των ανθρώπων με τους οποίους κυβέρνησε.

Ακούστε κύριοι, εσάς ποιός σας επέλεξε για τους Υπουργικούς Θώκους, δε σας επέλεξε ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,?

Μια σειρά άλλων στελεχών όπως π.χ του ΙΣΤΑΜΕ που σήμερα ζητούν την κεφαλή του πρώην πρωθυπουργού «επί πίνακι», δεν ήταν οι ίδιοι επιλογή του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?

Αυτοί λοιπόν είστε εσείς που σήμερα ρίχνετε ''λίθων αναθέματος''! Γιατί;

Αν λοιπόν αυτός πίστεψε στα προσόντα σας και αξιοκρατικά σας επέλεξε, τότε δυο είναι οι λόγοι της μη ανταπόκρισής σας, έτσι απλά. Πρώτον, ότι δεν είχατε προσόντα άρα ορθώς κατηγορείτε τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, και δεύτερον, πραγματικά έχετε προσόντα-και συνεπώς ο ίδιος επέλεξε σωστά- αλλά λειτουργήσατε πριονίζοντας την θέση του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Γι αυτό λοιπόν κύριοι και στη μία και στην άλλη περίπτωση δεν ''δικαιούσθε να ομιλείτε'' και να μπαίνετε στις διεκδικήσεις της επόμενης μέρας ,δεν θέλουμε να μας σώσετε άλλο.

Αλήθεια, πόσοι από σας δούλεψαν στη ζωή τους; Αλήθεια, ρωτήσατε τους πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα, τους νέους που δεν βλέπουν αχτίδα φωτός για το μέλλον τους, αν θέλουν να τους «σώσετε» με τους όποιους αντιλαϊκούς συμμάχους έχετε;

Ξέρω, πονάω κάποιους, κάποιοι ενδεχομένως με χαρακτηρίσουν γραφικό ή και πικραμένο και κάποιο άλλοι ίσως πουν ότι δεν έχω πολιτικό μέλλον. Αυτός είμαι, στη ζωή μου δούλεψα, και δεν έχω πολιτικά γραμμάτια να εξοφλήσω.

10 σχόλια:

 1. πολυ σωστα τα επιχειρηματα σου θαναση ,αυτοι ομως νομιζουν οτι απαυθυνονται σε βλακες που ξεχνουν και τους ψηφιζουν άλλαξαν ομως οι καιροι,εχουν αποκοπει από τον κόσμο και νομιζουν ότι αποτελουν το κεντρο της γης ,κούνια που τους κουναγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θανάση υποκλίνομαι τιποτε άλλο, συγχαρητήρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλήθεια, πόσοι από σας δούλεψαν στη ζωή τους; Αλήθεια, ρωτήσατε τους πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα, τους νέους που δεν βλέπουν αχτίδα φωτός για το μέλλον τους, αν θέλουν να τους «σώσετε» με τους όποιους αντιλαϊκούς συμμάχους έχετε;

  Αυτό τα λεει όλα
  Έγραψες Κατερινόπουλε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ Κύριε,
  ειναι πολυ σημαντικό να μπορεί κάποιος να τολμάει να τα λέει όπως επιβάλλεται να μιλούν όλοι όσοι πολιτεύουνται. Μη νομίσετε, πολλοί θα βρεθούν να σας ειρωνευτούν, να σας θυμώσουν, να σας υποβαθμίσουν ή άλλο, διότι πολύ απλά θίγονται. Τα αυτιά σας κλειστά, και το μυαλό σας εν εγρηγορση. Οι παλαιές τακτικές σίγουρα δεν παιρνούν πλέον, ακόμα και σε μάς τους πιο ηλικιωμένους. Βλέπετε,δεν υπάρχει κάτι να μας τάξουν πιά, ή να μας πάρουν ακόμα. Αν και πολλοί από μας τα δώσανε χωρίς γκρίνια θα έλεγε κανεις, διότι μη νομίζετε, ολοι νιώθαμε ότι τόση ευφορία , κάτι δεν πήγαινε καλά. Καλή συνέχεια κύριε . Μου συνέστησαν να μπω στο μπλόκ σας ενας φοιτητής μου πρώην.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. αργησες φιλε!!!ολα τα ηξερες.γιατι τα λες τωρα;τοσα χρονια που εισαι;που ζουσες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. κι ομως Θαναση , φτασαμε σ' αυτο το σημειο απ' τους χειρισμους όλου του πολιτικου μας συστηματος.
  Ποιος ειχε τα κοτσια (να μην πω κατι αλλο) να στειλει στη δικαιοσυνη υπουργους , υφυπουργους , γεν. γραμματεις , μιζαδορους , απατεωνισκους και αεριτζηδες που μας εφτασαν σ αυτο το σημειο?
  Που ειναι η δικαιοσυνη που ολοι καποτε πιστευαμε σ αυτην?
  Σε ποια φυλακη ειναι οι Βαβυληδες , οι Γιοσακηδες , οι Ζαχοπουλαιοι , οι Τζοχατζοπουλαιοι , οι Ρουσσοπουλοι , οι Σπηλιοπουλοι , οι Ψωμιαδηδες , οι Λουβαραιοι , οι μαγκες της βουλης με τις καταθεσεις στην Ελβετια , οι Βουλγαρακηδες , και ολοι αυτοι που μας εχουν αποδειξει περιτρανα ποια ειναι η δικαιοσυνη στην Ελλαδα και για ποιους μονο ειναι επαγρυπνουσα....
  Ισοπεδωσαν τα παντα οι υπουργισκοι και οι περιξ αυτων την τελευταια 20ετια.
  Θεσμοι οπως Δημοκρατια , Δικαιοσυνη , ισες ευκαιριες , Εντιμοτητα , εχασαν ποια καθε αξια...
  Φτασαμε στην πληρη απαξιωση ολου του συστηματος με ενα βημα πριν απ την καταρευση ολου του οικοδομηματος....
  Σαθρα τα θεμελια , προστυχα τα υλικα , πως να σταθει το οικοδομημα?
  Κριμα για ολους μας , ακομη πιο κριμα γι τα παιδια μας....
  Με ποιες αξιες θα μεγαλωσουν?
  Τι θα τους απανταμε στις ερωτησεις τους για ολους αυτους τους θεσμους που προανεφερα?
  Απλα θα σκυβουμε το κεφαλι μας μην εχοντας ματια να τα αντικρυσουμε....
  Ποιοι φταινε για ολα αυτα αγαπητε Θαναση?
  Ολοι μας , ολοι μας γιατι τα ανεχθηκαμε για διαφορετικους λογους ο καθ ενας μας...
  Συνυπευθυνοι ολοι μας ομως...
  Οι δραστες ομως ολων αυτων σε λιγες ημερες θα ξανακατεβουν να μας ζητησουν την ψηφο μας...
  Θα ξαναρθουν προσπαθωντας να επιβαλλουν ξανα τους εαυτους τους ως σωτηρες της πατριδας μας...
  Θα μας ξαναχτυπησουν τις πλατες υπο μορφην οικειοτητας...
  Κι εμεις , φευ , θα τους ξαναψηφισουμε....
  Θα ξαναψηφισουμε ολους αυτους που σημερα βριζουμε και σιχτιριζουμε...
  Ο Ελληνας δεν αλλάζει καλε μου φιλε Θαναση...
  Ξεχναει , δυστυχως , και γρηγορα και ευκολα...
  Ειλικρινα χαρηκα που σε γνωρισα μια βραδια που ηρθες στο Ευηνοχωρι , και χαιρωμαι γιατι πιστευω πως δεν εισαι μερος αυτου του συστηματος που μυριζει αποσυνθεση....
  Πιστευω στην ακεραιοτητα σου , τοχεις δειξει αλλωστε , και με τιμα αυτη η γνωριμια μαζι σου , κι ας μην με θυμασαι...
  Με εκτιμηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φίλε μου ισως να μη γνωρίζεις ότι μέχρι πριν τέσσερα χρόνια ασκούσα ένα δύσκολο επάγγελμα ,αλλωστε δεν μου επιτρέπονταν να κάνω δημόσια τέτοια κριτική.Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός με την ένοια που λειτουργούν η αισθάνονται οι πολιτικοί στην Ελλάδα,επομένως λοιπόν είχα και έχω απαίτηση από αυτούς να τα πουν δημόσια 'πράγμα που δεν έπραξαν.Αν λοιπόν εγώ κατά τη γνώμη σου άργησα τότε κατακρινέ με για αυτό.Σ ευχαριστώ πάντως για την καλόπιστη κριτική σου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κατερινόπουλε μόνο και μόνο επειδή επιτρέπει σχόλια στο blog σου σε παραδέχομαι. Μάλλον είσαι ο μοναδικός σε όλη την Αιτωλοακαρνανία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΕ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΕ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΠΟΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΟΥΝ ΜΠΑΤΣΟΣΛΑΘΟΣ ΜΟΥ,ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙΠΑΝΤΑ ΤΑΛΕΓΕΣ ΧΟΝΤΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥς ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή