Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Ημερίδατης Π.Ο.ΑΣ.Υ με θέμα "Το δικαίωμα της απεργίας στους αστυνομικούς υπαλλήλους"

Εχθές, 8 Φλεβάρη 2012, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α ημερίδα με θέμα "Το δικαίωμα της απεργίας στους αστυνομικούς υπαλλήλους". Στην ημερίδα αυτή συμμετείχα ως εκπρόσωπος του πολιτικού φορέα του ΠΑΣΟΚ, με την ιδιότητα του Υπευθύνου του Τομέα Προστασίας Πολίτη του ΠΑΣΟΚ.
Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα
Κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας
Κύριοι Καθηγητές,
Κυρίες και Κύριοι,

Εκ μέρους του πολιτικού φορέα του ΠΑΣΟΚ , τον οποίο και εκπροσωπώ σήμερα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκλησή σας στην τόσο σημαντική ημερίδα που διοργανώσατε.

Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος διότι σε αυτήν την αίθουσα κατα το παρελθόν, με την ιδιότητά μου του Πρέδρου των Αξιωματικών , πολλές φορές τότε είχαμε Ομηρικές συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις αλλά και συνθέσεις απόψεων, προς όφελος πάντα του συμφέροντος των συναδέλφων που εκπροσωπούσα.

Κυρίες κ Κύριοι,


σήμερα βιώνουμε μια τεράστια οικονομική κρίση, τις προεκτάσεις της οποίας ουδείς μπορεί να υπολογίσει . Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί καθημερινά από τα ΜΜΕ ή καλύτερα να πώ μέσα μαζικής εξαθλίωσης και αποχαύνωσης , τα πολεμικά ανακοινωθέντα !!!!

Διάφοροι ειδικοί οικονομικοί αναλυτές, κάνουν βαρύγδουπες αναλύσεις, μοιράζουν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση και σπέρνουν πανικό και ανασφάλεια στους πολίτες. Είναι οι ίδιοι που πριν από 4 ή 5 χρόνια έκαναν αντίστοιχες αναλύσεις , ενημερώνοντάς μας ότι η Ελληνική Οικονομία είναι ανθηρή και το οικονομικό μας μελλον ευοίωνο. Πότε λοιπόν έλεγαν την αλήθεια ? Τότε ή σήμερα. Αν έλεγαν τότε την αλήθεια τότε για ποιό λόγο φθάσαμε σήμερα σε αυτό το σημείο? Αν λένε τώρα την αλήθεια τότε για ποιό λόγο μας παραπληροφορούσαν κατ΄αυτόν το τρόπο?

Σε κάθε περίπτωση όμως να μας πουν ποιά συμφέροντα κάθε φορά εξυπηρετούν? 

Στο παρελθόν τα ΜΜΕ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με την δύναμη διαμόρφωσης της κοινής γνώμης που διαθέτουν, απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπροσώπους του της χώρας μας, που αποτελεί τον 4ο πυλώνα της κοινωνικής μας Δημοκρατίας.

Ανάμεσα σε αυτά και σε άλλα πολλά που γίνονται, έχουν οδηγήσει τόσο εμάς όσο και τη νεολαία σε μια αβεβαιότητα, σε μια διαρκή κινδυνολογία που αμφισβητεί αξίες, ηθικές, πολιτικες και κοινωνικές με αποτέλεσμα να χάνεται αργά αλλά σταθερά η συνοχή του κοινωνικού μας ιστού.

Βλέπουμε βέβαια εκπροσώπους μας στην πολιτική, να αποποιούνται με κάθε τρόπο τοσο τις προσωπικές όσο και κομματικές τους ευθύνες , να λειτουργούν ώς χαμαιλέοντες ,να μεταπηδούν σε άλλους πολιτικούς χώρους, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, και σαν να ήταν απλοί θεατές τη στιγμή που είχαν και λόγο και ευθύνη για ότι γινόταν.

Μόλις πριν λίγο ακούσαμε απο τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γεωργιάδη, ότι ο κλάδος σας δεν έχει κανένα λόγο να φθάσει στο ακραίο σημείο της απεργίας , εφ΄όσον τόσο εκείνος όσο και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Πλευρης, κάθε φορά που προκύπτει θέμα της αστυνομίας, σας υπερασπίζονται στα ΜΜΕ.!!!!

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό? ότι δεν πιστεύουν στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας μέσω του συνδικαλισμού, εφ΄όσον εκείνοι εκτιμούν ότι λειτουργούν "σα προστάτες" . Δεν έχετε ανάγκη από προστάτες . Από όπου και να προέρχονται. Υπάρχει πιά συνδικαλιστικό κίνημα στην Αστυνομία και αυτό δεν αλλάζει.

Εδώ θέλω να σταθώ και να θυμίσω σε όλους ότι το ΠΑΣΟΚ το 1995 έκανε πράξη τις προεκλογικές του εξαγγελίες και νομοθέτησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι στα σώματα ασφαλείας, όταν όλα τα συντηρητικά κόμματα τότε ήταν αντίθετα.

Το ίδιο κόμμα να σας ενημερώσω άν δεν το θυμάστε, το 2011 διεύρυνε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες-λειτουργίες των σωματείων σας , καθιερώνοντας την απλή αναλογική και την δυνατότητα ελεύθερης ύπαρξης έκφρασης μέσα από διάφορα σχήματα στις εκλογές.

Χαιρετίζω λοιπόν τη σημερινή σας ημερίδα που με τόση σοβαρότητα και υπευθυνότητα διοργανώσατε , με την συμμετοχή και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας μας. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Εργοδότης της Ελληνικής Αστυνομίας ειναι ο Ελληνικός Λαός, την ασφάλεια και τις ελευθερίες του οποίου καλείστε να διαφυλάξετε.

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος, η άλλη πλευρά είναι και τα δικά σας δικαιώματα που επιβάλλεται να διεκδικείτε απέναντι στην εκάστοτε εξουσία και να τα περιφρουρείτε.

Εμείς ώς Πανελληνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, θα συμμετέχουμε ενεργά στον διάλογο με προτάσεις και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί όπως και στο παρελθόν η χρυσή τομή .

Φίλε Πρόεδρε Χρήστο,

ο Γκάντι είχε πεί ότι πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροιδεύουν, κατόπιν σε πολεμούν και στο τέλος νικάς.

Δεν ξέρω σε ποιό από τα παραπάνω επίπεδα θεωρείτε ότι βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, όμως εύχομαι τη συνέχιση του αγώνα σας και να γνωρίζετε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα σας με κάθε τρόπο.

Σας ευχαριστώ.
1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΕ. ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΥΡΗ. ΜΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΤΣΙ ΕΙΠΑΝ? ΜΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΙΩΝΑ ΖΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ? ΑΚΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!!!! ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ? ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Α ΡΕ ΠΑΣΟΚ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ. ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΕΦΕ? ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο ΣΟΦΟΣ ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.!! ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΔΕΛΦΕ.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή