Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Ημέρα μνήμης για τους Πεσόντες Αστυνομικούς

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που «θυσίασαν» τη ζωή τους στο «βωμό» του καθήκοντος για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96).

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, μαζί με τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Κιούλο.

Παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης, ο επικεφαλής του Τομέα για τα Σώματα Ασφαλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καντερές, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αθανάσιος Πλεύρης, ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρώην υφυπουργός κ. Θεόδωρος Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Φλήρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης Υποστράτηγος Ανδρέας Κατσιμπέρης, ο Αναπληρωτής του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κουσούτης, ο πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ Υποστράτηγος κ. Κων/νος Τσουβάλας, Διευθυντές των Διευθύνσεων των Κλάδων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Θεόφιλος Αθανασίου, ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Δόλγυρας ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο νομικός σύμβουλος κ. Χάρης Μπουκουβάλας καθώς και συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Μέρες σαν τη σημερινή ανακαλούμε στη μνήμη μας όλους αυτούς που θυσιάστηκαν, αποδεικνύοντας με το παράδειγμα τους, ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διαχρονικά υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί το λαό, τη Δημοκρατία, την Πατρίδα. Η θυσία τους αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις μέρες μας όπου, δυστυχώς, πράξεις αυτοθυσίας και αλτρουισμού στο όνομα της κοινωνικής αποστολής και του καθήκοντος, δεν απαντώνται συχνά».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η σκέψη όλων, αυτή τη στιγμή, κατευθύνεται στο να βιώνουμε έντονα μέσα μας το καθήκον, την υπέρτατη υποχρέωση, για να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, να δώσουμε μεγαλύτερο αγώνα, για να μη πάνε μάταιες οι θυσίες αυτών των ανθρώπων που έπεσαν στο καθήκον».

Στη συνέχεια, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, που βρίσκεται στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984, μέχρι σήμερα (108) αστυνομικοί τραυματίσθηκαν θανάσιμα, είτε βρίσκονταν σε διαταγμένη υπηρεσία είτε όχι, υπερασπιζόμενοι το καθήκον τους, τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των πολιτών. Οι θανάσιμοι τραυματισμοί προήλθαν κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων ένοπλων κακοποιών, τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την ενάσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου