Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Στο πνεύμα Μπαλτάκου και οι κρίσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Η θεωρία ότι αν ενωθεί η Νέα Δημοκρατία με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, θα κυβερνούν τη χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια, φαίνεται ότι εφαρμόζεται και σε άλλους χώρους της Δημόσιας Ζωής. 
 
Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τη διαμόρφωση της επετηρίδας των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για τα επόμενα 12 χρόνια, όπως αυτή προέκυψε μετά τις φετεινές κρίσεις. Κρίσεις, που έγιναν λίγο πριν την έλευση του αφεντικού της Συγκυβέρνησης, αλλά και λίγο πριν ''πανηγυρίσει'' την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές. Κρίσεις που σύμφωνα με το Νόμο έπρεπε να γίνουν αρχές Μαρτίου.  
Έτσι λοιπόν οι τριβές αυτές, που άλλοτε δημιουργούσαν αντιπαραθεσεις μεταξύ των κομμάτων αλλά και πληθώρα αντιπαραθέσεων, ξεπεράστηκαν φέτος, αφού όλα λειτούργησαν ''ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ'' στα πλαίσια της συγκυβέρνησης, της ανασύνταξης της Δημόσιας διοίκησης της Χώρας και της Ανάπτυξης.

Σε αυτή τη λογική και με διαδικασίες εξπρές σε 12 ώρες κρίθηκαν 200 τουλάχιστον Αξιωματικοί. Αλήθεια μελετήθηκαν οι φάκελοι των Αξιωματικών; Το Συμβούλιο πήρε λίστα;

Στις φετεινές κρίσεις προήχθησαν οι ημέτεροι, αλλά και ελάχιστοι ανήκοντες στο Δημοκρατικό Χώρο - το άλλοθι βλέπετε είναι απαραίτητο - και δυστυχώς, μια πλειάδα αποστρατεύτηκε πριν καν συμπληρώσουν Τριάντα Χρόνια στο Σώμα. Φαίνεται αυτό αποτελεί μια εξελιγμένη μορφή διαθεσιμότητας Αξιωματικών, ανεξάρτητα αν είχαν προσόντα, ειδικές εκπαιδεύσεις για τις οποίες πλήρωσε ο φορολογούμενος Ελληνας Πολίτης ή πτυχία κλπ, επειδή μειονεκτούσαν λόγω του ότι δεν ανήκαν στην καθεστηκυίαν Δεξιά Συγκυβέρνηση ή δεν Προσκύνησαν Πολιτικά Γραφεία.

Φέτως τα Πολιτικά Γραφεία υποκατέστησαν την Ηγεσία και ενημέρωσαν πρώτα τους Προαχθέντες Ταξιάρχους - προαγωγές ''κατόπιν ενεργειών τους.  Ήταν τέτοια η Αξιοκρατία, που με φωτογραφική Διάταξη προήχθησαν Αξιωματικοί στο Βαθμό του Ταξιάρχου, ενώ είχαν συμπληρώσει τριανταπενταετία στο Σώμα, αλλά αποστρατεύτηκαν πανω από 50 που δεν συμπλήρωσαν τριάντα χρόνια υπηρεσίας.

Αντίθετα, αξιωματικοί που έπρεπε να ειχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα τον τελευταίο μήνα - μετα την κλωτσοπατινάδα στο Ναό της Δημοκρατίας - επιβραβεύθηκαν με προαγωγές.

Αλήθεια γνωρίζει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, ότι Αξιωματικός με ειδικές εκπαιδεύσεις, που συμμετείχε στην επιχειρήσεις κατά 17Ν, ΕΛΑ και Επαναστατικών Πυρήνων, αποστρατεύτηκε με τριάντα χρόνια Υπηρεσίας και μάλιστα χωρίς να προαχθεί νεότερός του στην Επετηρίδα; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ίδιος Αξιωματικός, το 2004 μετατέθηκε σε Α.Τ. απ' όπου επέστρεψε στην Αντιτρομοκρατική το 2009, αλλά το 2013 τον ξανάστειλαν από εκεί που ήρθε;

Βέβαια δεν αξίζει να αναφερθώ στις τοποθετήσεις - μεταθέσεις των Αξιωματικών. Από τις προαγωγές φάνηκε τι θα ακολουθούσε. 
 
Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά πολύ φοβάμαι ότι σύντομα κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο Ελληνικό Λαό για τις επιλογές τους,  ειδικά μετα την προχθεσινή έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας.

Πρέπει όμως να αντιληφθούν ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το παιχνίδι με τη φωτιά είναι πολύ επικίνδυνο και επειδή υπάρχει "φιλότιμο" σε αρκετούς Αξιωματικούς, προβλέπω ότι θα ακολουθήσουν το δρόμο της παραίτησης. Άλλωστε η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ αποφασίζεται από άλλους, σε άλλα γραφεία και παρέες και το μέλλον τους είναι προαποφασισμένο.

Αυτά προς το παρόν και ας λάβουν υπόψη τους κάποιοι, ότι η Ελληνική Αστυνομία ανήκει στον Ελληνικό Λαό και όχι σε Πολιτικά Κόμματα και πολιτικούς, "αυτόκλητους προστάτες".

4 σχόλια:

 1. κ. Κατερινόπουλε,
  νιώθουμε όλοι όσοι είμαστε θεατές αυτής της ανισόρροπης κατάστασης, ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς τα πίσω.
  Η οικογενειά μου ολόκληρη είναι στην Αστυνομία , πατερας, γιός, εγγονός. Η κατάσταση παει απο το κακό στο χειρότερο, κινδυνεύουν και τα παιδιά που υπηρετούν, από τη κατάσταση που δημιουργούν οι άνθρωποι εκείνοι που ποτέ δεν ξέφυγαν από τα στενά κομματικά τους ιδεολογικά πλαίσια, διότι χωρίζουν το λαό και τον φανατίζουν εις βάρος της αστυνομίας.. Δεν είναι ουτε αγροφύλακες τα παιδιά αυτά, ουτε χωροφύλακες με την παλια έννοια... Οταν ο πρόεδρος των συνδικαλιστών τους προάγεται επι τούτου, πώς είναι δυνατόν να υπερασπισθεί τα δικαιώματα των απο κάτω του. Καποια πράγματα ειναι ασυμβίβαστα και μας δημιουργούν έντονη δυσαρέσκεια και φόβο.. Με όλο αυτό που γίνεται σήμερα ιδιαίτερα, φοβουμαστε ότι στη χώρα θα επικρατήσει η ακυβερνησία αργότερα ώς φυσική συνέπεια ολων αυτών που γίνονται και δεν μαθαίνονται.. Εξεπλάγην όταν τα διάβασα από εσας , αλλά ταυτόχρονα χάρηκα που ακόμα προσπαθείτε και υπηρετείτε σοφά το χώρο σας ,εστω και συνταξιούχος.. Δυστυχώς ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας, σταμάτησε μετά από την παραίτησή σας από πρόεδρος για να πολιτευτείτε... Μακάρι να πετύχετε σε ό,τι κάνετε ή θα κάνετε. Εγώ και η οικογένειά μου, μένουμε αθηνα και ψηφίζουμε Αγρίνιο. Φυσικά θα είμαστε δίπλα σας,όταν έρθει η ώρα και θα φροντίσω εγώ προσωπικά να έρθω να σας βρω και να γνωριστουμε καλύτερα.
  Λυπάμαι τα νεα παιδιά που δηλώνουν ώς επιλογή τους τις Σχολές Αστυνομίας.. Που να ξερανε ότι θα καταντήσουν σε λίγο οι απεχθέστεροι των πολιτών όπως επι χούντας.... διότι ζούμε μια χουντα που αναπτύσεται ποικιλοτρόπως.. Οι παλαιοί γνωρίζουμε και ξερουμε όμως επειδή το διαπιστώσαμε και κατι άλλο.. Οτι πλεον πρεπει να κοιτάξουμε το συμφέρον της Ελλάδας και μόνο.. και παλυ μπραβο σας και σας ευχαριστώ..που θα έχω να πω κατι καιστον εγγονό μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενω οταν κυβερνουσε το ληστοπασοκ ολα λειτουργουσαν αξιοκρατικα.Που τα λετε αυτα ανθρωπε μου;Θυμαμαι την αστυνομια στην προ Χρυσοχο'ι'δη εποχη, και συγκρινοντας τη με σημερα με πιανει λυπη.Εσεις που εχετε μεταβαλει τον αστυνομικο σε καρπαζοεισπρακτορα κανετε κριτικη;Με την ''Δεξια συγκυβερνηση'' για πειτε μας ποσοι αξιωματικοι που προσκεινται στο ληστοπασοκ προηχθησαν;Παρα πολλοι.Και προς θεου μην αναφερεσθε στο κομμα που κατεστρεψε την χωρα με τον ορο ''Δημοκρατικο χωρο''.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ. ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ? ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΛΟΗ-ΚΛΕΙΔΕΡΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ?Η ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΥΜΑΣΤΕ. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΜΟ? ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΣΤΕΡΙΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ? ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΜΩΣ......
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ,
   Είχα, έχω και θα έχω το θάρρος και το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης των απόψεών μου, ειδικά όταν αυτές είναι αλήθειες που πονάνε κάποιους. Θα απαντήσω στο σχόλιό σας με τα δικάσας επιχειρήματα:
   Α. Μιλάτε για σειρές - παιδιά ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗ -ΤΣΟΥΡΑ. Σήμερα αυτοί είναι Ανώτατοι Αξιωματικοί και μάλιστα προσκείμενοι στην ΔΕΞΙΑ. Άρα σήμερα υποστηρίζετε ότι υπάρχει αξιοκρατία ενώ τότε δεν υπήρχε; Πως οι Αξιωματικοί αυτοί εξελίχθηκαν; Με τα προσόντα τους ή χρησιμοποιώντας κάτι άλλο; Αποφασίστε ποιο από τα δύο ισχύει. Προσέξτε τις αντιφάσεις σας.
   Β. Μιλάτε για λίστες κλπλ. Προφανώς ξεχνάτε πόσοι από εκείνους έγιναν Ανώτατοι Αξιωματικοί ,όπως επίσης ξεχνάτε και κάποιους οι οποίοι κατηγορήθηκαν για διαφθορά. Αλήθεια ήταν ΠΑΣΟΚ;
   Γ. Απαξιώνετε τους εκπαιδευμένους και τις ειδικές εκπαιδεύσεις. Αν ήσασταν ή είστε συνάδελφος, μάλλον ανήκετε στην κατηγορία των βολεμένων ή καρεκλοκενταύρων ή περάσατε τα χρόνια σας ''ως φιλιππινέζα'' κάποιου πολιτικού ή περάσατε «απέξω από την Αστυνομία».
   Δ. Τέλος η ΑΝΩΝΥΜΙΑ με την οποία υπογράφετε το σχόλιο, αποδεικνύει έλλειψη θάρρους, ευθύνης και γνώμης , στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν Αστυνομικό και ειδικά Αξιωματικό, μιας και αναφέρετε και έχετε και άποψη για την επετηρίδα των Αξιωματικών. Οπότε αν είστε και Αξιωματικός λυπάμαι διπλά, διότι η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ, που επιβάλλεται να έχουν τα παραπάνω προσόντα και όχι τα προσόντα της διασύνδεσης με υπόγειες διαδρομές και στοές.
   Ευχαριστώ Κύριε Ανώνυμε και Καλό Πάσχα

   Διαγραφή