Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Θέλουν να μας απογοητεύσουν; Ματαιοπονούν!

Τις τελευταίες μέρες όλοι μας παρατηρούμε μια προσπάθεια εξαφάνισης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών από το δημόσιο πολιτικό διάλογο. Ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν αναφέρουν καν ως επιλογή το Κίνημά μας στους ερωτώμενους, ενώ η κυβέρνηση και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης αρνούνται τηλεοπτικό χρόνο στον Πρόεδρο και τα μέλη μας.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που ενώ υπερασπίζεται τον αστικό προσανατολισμό της χώρας και την προσήλωση στους κώδικες και τους κανόνες της Δύσης αρνείται πεισματικά και ανερυθρίαστα το διάλογο. Αρνείται τη διεξαγωγή ενός δημόσιου τηλεοπτικού διαλόγου (debate) με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, επιλέγοντας τη στοχευμένη διοχέτευση ειδήσεων και την απόκρυψη της αλήθειας.

Παράλληλα, στερεί από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών την πρόσβαση σε τηλεοπτικό χρόνο (δωρεάν διαφημιστική συμμετοχή κομμάτων) στα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για μια απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά, αυθαίρετη και αντιδημοκρατική. Είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας και των θέσεων του Κινήματος. Μια ύστατη απόπειρα να γαντζωθεί στην εξουσία και να μην ασκείται καμία κριτική στο έργο της. Μια απόφαση που μετά από τις καταγγελίες μας, αναγκάστηκαν να την πάρουν πίσω.

Τί φοβούνται όμως, οι κυβερνητικοί εταίροι; Γιατί προβαίνουν σε τόσο σπασμωδικές και ανεξήγητες κινήσεις;

Από την άλλη πλευρά, παρακολουθεί κανείς τα μέσα ενημέρωσης να αποσιωπούν εντέχνως τις θέσεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Οι ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και οι συγκεντρώσεις των στελεχών και των υποστηριχτών του Κινήματος δεν καταλαμβάνουν παρά λίγα δευτερόλεπτα στα δελτία ειδήσεων κι αυτό αποκλειστικά και μόνο για να μην απειληθούν οι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας με πρόστιμα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό υποψηφίων κομμάτων και προσώπων.

Ταυτόχρονα, είναι και ορισμένοι δημοσιογράφοι που αν και κόπτονται για την ελευθερία του λόγου όλων, κρατούν μονοπωλιακά την ελευθερία της έκφρασης για τους εαυτούς τους.

Είναι ορισμένοι δημοσιογράφοι που την ίδια στιγμή που δηλώνουν υπέρμαχοι της ελευθερίας και της δημοκρατίας καταπατούν κάθε δικαίωμα του συνεντευξιαζόμενού τους να απαντήσει στα κατά τα άλλα εύλογα ερωτήματά τους, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε πολλούς να χαρακτηρίσουν την καθ’ όλα αντιδεοντολογική και ανεκδιήγητη συμπεριφορά τους, ως δημοσιογραφική επιτυχία. Από πότε το να βομβαρδίζεις ένα πρόσωπο με μακροσκελείς ερωτήσεις που εκ προοιμίου συχνά υπονομεύουν τις απαντήσεις θεωρείται δημοκρατική πρακτική;

Πού οφείλεται η διακριτική σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου και του Κινήματος μεταχείριση από τα ΜΜΕ;

Θέλουν να μας απογοητεύσουν; Θέλουν να μας αποθαρρύνουν;

Θέλουν να μην ακούγονται οι σκέψεις, οι θέσεις, οι επιδιώξεις μας;

Θέλουν να μας φιμώσουν;

Ματαιοπονούν!

Εμείς παλεύουμε καθημερινά, πόρτα – πόρτα, χωριό – χωριό, από πλατεία σε πλατεία και μεταφέρουμε μια οραματική, ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση.

Στεκόμαστε απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Παλεύουμε για τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου που παρέλαβε η Κυβέρνηση Σαμαρά που  αντί να το συνεχίσει, το αποδόμησε.

Μόνο η παρουσία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Βουλή μπορεί να επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο, με σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό επιδιώκουμε και αυτό θα πετύχουμε!

Παλεύουμε με σθένος και επιχειρήματα!

Εμπρός για τη Νέα Αλλαγή!

Θανάσης Κατερινόπουλος

Υπ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου