Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

H Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρωτοπορούν για μια ακόμη φορά. Στις πρόσφατες εκλογές του 2014, τόλμησαν και έκαναν ένα βήμα μπροστά, αλλάζοντας, για πρώτη φορά στην ιστορία, την διαδικασία μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. 

Τα στελέχη της Περιφέρειας σε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών μελέτησαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν έναν πληροφοριακό σύστημα με ιδία μέσα, χωρίς να δαπανηθούν επιπλέον κονδύλια, ώστε τα εκλογικά αποτελέσματα να μεταδοθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Υπουργείο Εσωτερικών με ηλεκτρονικό τρόπο, πιο εύκολα και σε συντομότερο χρονικό διάστημα από όλες τις προηγούμενες φορές.

Στις Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 η Αιτωλοακαρνανία είναι μια από τις 15 Περιφερειακές Ενότητες όλη της χώρας όπου τα αποτελέσματα μεταδίδονται στο Υπουργείο Εσωτερικών με το σύγχρονο αυτό τρόπο.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, επισκέφθηκε το Μεσολόγγι, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη γενική δοκιμή με το Υπουργείο Εσωτερικών και διαπίστωσε την άρτια οργάνωση και συντονισμό μεταξύ των αρμόδιων φορέων. 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους εργαζόμενους της Περιφέρειας για τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου κάθε εκλογική διαδικασία να στέφεται με επιτυχία και διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου