Βιογραφικό

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος γεννήθηκε το 1957 στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας από αγρότες γονείς, ζει στην Αθήνα και έχει δύο παιδιά.

Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας, και το Οικονομικό Γυμνάσιο στη πόλη του Αγρινίου.

Το 1976, κατατάχθηκε στην Αστυνομία και σπούδασε στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το 1996 έως το 1999, παρακολούθησε σεμινάρια στην Αμερική καθώς και στην Αγγλία σχετικά με την αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας.

Το 2000 εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία του F.B.I στο Quantico της Virginia ΗΠΑ, σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και σοβαρών υποθέσεων.

Το 2001 έκανε μεταπτυχιακό στο ΤΕΜΑ,(τμήμα Επιμόρφωσης Αξιωματικών Αστυνομίας) .

Το 2002 - 2003 απέκτησε την ειδικότητα του διαπραγματευτή, εκπαιδευόμενος στο τμήμα του Πανεπιστημίου της Louisiana στο Socorro στο Νέο Μεξικό .

Το 2004 εξειδικεύτηκε πάνω στο αντικείμενο του διαπραγματευτή από την Ακαδημία της New Scotland Yard .

Υπηρέτησε σε αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού Αττικής καθώς και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία έως το 2007 από όπου και παραιτήθηκε.

Επί σειρά ετών ήταν Καθηγητής στις Σχολές Αστυνομίας και στη Σχολή Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Συμμετείχε στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων της 17ης Νοεμβρίου και Ε.Λ.Α και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος της Αστυνομίας και από το 2001 έως το 2007 διετέλεσε πρόεδρος των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ίδιος πιστός στα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης τη περίοδο 2004 - 2007 διώχθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση λόγω της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων του.

Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριχωνίδας .

Το 2007 και το 2009 ήταν υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας .

Από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2011 ήταν σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης σε θέματα Ασφάλειας Δικαστηρίων και Σωφρονιστικών Καταστημάτων .

Από τον Ιούλιο έως και τον Νοέμβριο 2011 ήταν σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών σε θέματα Mετανάστευσης –Ιθαγένειας .

Ήταν μέλος του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, και επικεφαλής της ομάδας Προστασίας του Πολίτη.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του ΕΚΕΠΙΣ (Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης) και εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης του ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Μελετών Ασφάλειας).

6 σχόλια:

 1. ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΕ, ΠΟΛΥ ΣΕΜΝΟΣ ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΙΖΕΡΙΑ? ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΕΙ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τιμή μας να είμαστε συνχωριανοί σου Θανάση.
  Τιμάς το τόπο μας , με ταπεινότητα .
  Ευγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. EAN KAI DE EΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ ΕΦΤΑΣΕΣ ΠΟΛΥ ΨΙΛΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΞΥΠΟΛΙΤΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΡΙΑ...ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΕΛΕΤΑ
  ΤΑ ΑΓΝΑ ΜΟΥ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΧΓΡΟΝΟΣ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ναί, αποδεικνύεται πόσο σεμνός είναι ο Θανάσης, ο φίλος μας, που δεν έχει αναφερθεί ποτέ στις περγαμηνές του.
  Και αυτό τον τιμά και τον υψώνει...
  Να είσαι καλά Θανάση και να μας επλουτίζεις με τις ιδέες σου και τις αναζητήσεις σου, που αποδεικνύουν το βαθύ δημοκρατικό σου ήθος, την αγάπη για την πατρίδα σου και την γνήσια έγνοια σου για την κοινωνία μας, την πληγωμένη
  ΚΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αξιολογότατος άνθρωπος και επιστήμονας, είχα την τιμή να τον γνωρίσω προσωπικά πρόσφατα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αντε Θανάση , σωστή απόφαση , σταθερή αξία μπράβο.. Αντε να τελειώνουν τα ψέματα , μπουχτίσαμε στο φόβο και στο ξεπούλημα πια.. αντε να χαθούν να χάνονται..

  ΑπάντησηΔιαγραφή